Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Raba

PRIOPĆENJE SA SJEDNICE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA RABA

Danas, 13. ožujka 2020. godine održana je proširena sjednica Stožera civilne zaštite Grada Raba na kojoj su razmijenjene informacije vezane za situaciju izazvanu pojavom i širenjem virusa COVID-19.

Utvrđeno je da na području Grada Raba nema oboljelih i da je epidemiološka situacija  trenutno pod kontrolom.

Zbog situacije u širem okruženju te iz preventivnih razloga Stožer preporučuje da se do 14. travnja 2020. godine na području Grada Raba otkažu sve javne manifestacije, kulturna događanja, javni skupovi i sportska natjecanja, kao i odlasci na manifestacije i sportska natjecanja izvan otoka.

Nastavno na današnju Odluku Državnog stožera civilne zaštite o zatvaranju osnovnih i srednjih škola i dječjih vrtića, dječji vrtić Pahuljica neće raditi u razdoblju od 16.3.2020. do 29.3.2020., a o ponovnom početku rada roditelji će biti pravovremeno obaviješteni.

Stožer moli građane da izbjegavaju sve nepotrebne kontakte te  preporučuje da s predstavnicima javnih službi, gdje god je to moguće,  komuniciraju putem telefona.

U slučaju da netko osjeti znakove i simptome groznice ili probleme s dišnim putevima Stožer podsjeća na preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:

NE ODLAZITE u zdravstvene ustanove, već prije svega telefonom kontaktirajte svog obiteljskog liječnika ili epidemiologa. Broj mobitela epidemiologa u pripravnosti za područje Primorsko-goranske županije je 091 1257 210.

 

Stožer nadalje poziva na odgovorno ponašenje i striktno pridržavanje higijenskih postupaka u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stožer će se po potrebi sastajati i davati priopćenja, a do daljnjega poziva građane na suradnju i pridržavanje danih preporuka, uz napomenu da se sve relevantne informacije i aktualnosti oko koronavirusa nalaze na stranicama Nacionalnog stožera civilne zaštite (https://civilna-zastita.gov.hr/) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (https://www.hzjz.hr/).

Molimo građane da kao izvor informacija prate navedene pouzdane izvore informiranja te da se pridržavaju preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

                                                                                           Stožer civilne zaštite Grada Raba

                                                                                                               Načelnik

                                                                                                    Denis Deželjin, dipl. ing.                            

                            

Gradska knjižnica Rab

Adresa: Gornja ulica 21, 51 280 Rab
Ravnateljica: Lidija Domijan Šipovac,
                         dipl. knjižničar
Tel./fax.: 00 385 51 726-035
E-mail: knjiznica@gk-rab.hr

Radno vrijeme

ZIMSKO RADNO VRIJEME 

PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK 14,00-19,30
UTORAK, ČETVRTAK 08,00-13,30
1. i 3. SUBOTA u mjesecu 08,00-13,00

 

LJETNO RADNO VRIJEME 

PONEDJELJAK, ČETVRTAK 08,00-12,00
19,00-21,00
UTORAK, SRIJEDA, PETAK 08,00-14,00

Kako do nas

Gradska knjižnica Rab smještena je u starogradskoj jezgri, na rapskoj Gornjoj ulici, u neposrednoj blizini ostataka crkve i zvonika sv. Ivana Evanđelista.